Teknoloji

Microsoft’tan çalışanlarına zam müjdesi!

Bill Gates tarafından kurulan ve şu anda Satya Nadella yönetiminde ilerleyen teknoloji devi Microsoft önemli bir konuyla gündeme geldi. Şirket, bir süredir dünya genelinde pek çok çalışanı tarafından eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. Zira çalışanlar, firmadan aldıkları ücret konusunda pek de memnun değildi. Nihayet konuya ilişkin açıklama yapan Microsoft’tan müjdeli haber geldi!

Microsoft yaptığı açıklamada rakipleri ile daha iyi rekabet edebilmek için diğer teknoloji devlerinin çalışanlarına verdikleri maaşları analiz etti. Bunun sonucunda şirket kendi personellerine de zam yapmaya karar verdi. Şirketin ismini vermek istemeyen iki üst düzey çalışanı basına verdikleri demeçte, yöneticilerin Pazartesi günü zam oranını çalışanlarıyla paylaşacağını bildirdi.

Microsoft çalışanlarını Amazon’a kaptırıyor!

Microsoft ekibi çalışanlarını elde tutma konusunda ciddi endişeler yaşıyor. Mart ayında şirketin personellerine yaptığı bir anket bu kaygıları kanıtlıyor. Zira yalnızca çalışanların üçte ikisi, şirkete verdikleri emeğin karşılığını maddi olarak alabildiğini düşünüyor. Üçte birlik oran, böyle bir teknoloji devi için oldukça kritik olarak değerlendiriliyor.

Microsoft

Şimdiye kadar ortaya çıkan çok sayıda rapor, Microsoft çalışanlarının sıklıkla Amazon şirketine gitmeyi tercih ettiğini bildiriyor. Şirket bu yılın başlarında temel tazminat üst sınırını 160 bin dolardan 350 bin dolara yükselterek iki katlık bir artışa gitti. Fakat yine de firmanın personelleri için daha ciddi önlemler alması gerektiği vurgulanıyor.

Apple ve Alphabet’te durumlar tam tersine

Apple ve Google’ın sahibi olduğu Alphabet şirketleri ise Microsoft ile bu konuda taban tabana zıt ilerliyor. Bu iki firmanın çalışanları, bağlı oldukları kurumdan memnuniyetlerini sıklıkla dile getirip çalışma şartlarından ve aldıkları ücretlerden memnun olduklarını paylaşıyor.

Başa dön tuşu