Spor

Anadolu Efes, Euroleague şampiyonu oldu!

Turkish Airlines Euroleague finali bugün gerçekleşti. Ligdeki temsilcimiz Anadolu Efes, dünyaca ünlü basketbol organizasyonunda tarih yazdı! Ergin Ataman yönetimindeki takım, İspanyol rakibi Real Madrid ile finalde karşı karşıya geldi. 58-57 üstünlükle dördüncü çeyreği tamamlayan temsilcimiz kupayı kaldırdı! Böylelikle ekip üst üste ikinci defa Euroleague’de şampiyonluğa imza attı.

Anadolu Efes ilk çeyrekte maçı eline aldı

Maçın ilk çeyreği her iki takım için de sıkı savunma ile başladı. Bir türlü organize olma fırsatı yakalayamayan Real Madrid, Tavares’in başarılı oyunu sayesinde çeyreği önde götürürken; Anadolu Efes ekibi Larkin’in etkili hücumuyla 15-14’lük skora ulaştı ve ilk çeyrekten galip ayrıldı.

Real Madrid iki ve üçüncü çeyrekte maça hakim oldu

İkinci çeyrekte de kıyasıya bir mücadele yaşandı. Real Madrid yine başlarda etkin bir oyun sürdürse de Anadolu Efes kısa bir sürede farkı toparlamaya çalıştı. Yine Larkin ve Micic’in atakları skoru dengelemek için elinden geleni yaptı. Fakat İspanyol ekibi maça ağırlığını koyarak 32-29’luk üstünlük ile soyunma odasına giriş yaptı.

Anadolu efes

Heyecan verici karşılaşma üçüncü çeyrekte de sporseverleri kendisine kilitlemeyi başardı! Her iki takım da etkili bir savunma ortaya koydu ve hücum oyuncuları basket atmakta büyük zorluklar yaşadı. Fakat yine İspanyolların üstünlüğü, çeyreğin 42-40 sonuçlanmasına sebep oldu.

Anadolu Efes – Real Madrid karşılaşması 58-57 sona erdi

Kupayı kaldırmak için son şans olan dördüncü çeyrekte Anadolu Efes ekibi elinden gelen mücadeleyi ortaya koydu! Maçın kontrolünü bu noktada eline alan temsilcimiz, Pleiss’in etkileyici performansının da katkısıyla 58-57 maçı sonuçlandırdı.

Maça damgasını vuran isim 23 sayı ile Micic oldu. 19 sayıyla Pleiss de adından sıkça söz ettirmeyi başardı. Karşı takımdaysa Real Madrid’in başarılı ismi Tavares 14 sayı attı.

Başa dön tuşu