Yaşam

Beyni zorlayan kişilik testi! Bunları sadece pratik zekalı olanlar yapabiliyor

Zeka testleri, son yıllarda birçok uzman tarafından düzenlenen ve milyonlarca kişi tarafından çözülen en başarılı algı ölçüm araçları arasında gösterilmektedir. Şimdilerde ortaya çıkan bu zeka testi, milyonlarca kişinin beynini zorlamayı başardı. Üstelik testi yapanların sadece yüzde 1 kadarı gerçek sonuçlara ulaşabildiler. İşte, beyin fırtınası yapmanızı sağlayacak o zeka testine dair merak edilen tüm detaylar.

Zeka testleri, günümüzde toplumların potansiyellerini ortaya çıkarmanın yanı sıra kişilerin IQ derecelerini de kolayca gözler önüne serebilmektedir. Son günlerde birçok farklı zeka testinin ortaya çıktığı bilinirken internet platformlarında en çok tercih edilen testler, görsel zeka testleri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Görsel zeka testlerinde beyni zorlayan işlemlerin yanı sıra illüzyon içeren fotoğrafların içerisine saklanan cisimlerde sorulabilmektedir. Şimdilerde sosyal medya üzerinde yer alan 3 sorulu görsel anket, birçok kişiyi zorlamayı başardı. İşte, sadece en zeki ve konsantrayon sahibi insanların yapabildiği zeka testine dair merak edilen tüm detaylar.

Beyin fırtınası yaptıran zeka testi herkesi zorlamaya devam ediyor!

Uzmanlar tarafından oluşturulan yeni zeka testi, milyonlarca kişinin zorlandığı ve çözmek konusunda başkalarından yardım aldığı bir konu olarak karşımıza çıkmaya başladı. Bu zeka testi, temelde 3 farklı sorudan oluşuyor. İlk soruda kullanıcılar, resmin içerisinde kaç rakam olduğunu tahmin etmeye çalışıyorlar. İkinci soruda ise resimde bulunan hayvanların sayısı sorulmaktadır. Son olarak resimde gizlenen şeklin hangisi olduğu sorulmaktadır.

Kişilere sorulan bu detaylar, resim içerisinde farklı şekillerde gizlendikleri için kişilerin cisimleri bulabilmeleri oldukça zor bir hal almaktadır. Bu nedenle zeka testini çözen kişilerin yalnızca yüzde 1’i doğru sonuçlara ulaşabilmektedirler. Hal böyle olunca kendi potansiyelinizi görebilmek için bu testi çözmenizde yarar var.

Zeka testi cevaplarıyla herkesi şaşırtmayı başardı!

Herkesi şaşırtmayı başaran zeka testi, şimdilerde ortaya çıkan cevaplarıyla herkesi şaşırmayı başardı. İlk soruda sorulan resimde kaç rakam görüyorsun sorusu için 7 cevabı, resimde kaç hayvan var sorusu için 2 cevabı ve resimde hangi şekilleri görüyorsun sorusu için de kare cevabı doğru yanıtlar olarak sıralandı. Birçok insan, soruları oldukça yanlış cevapladıklarını açıklarken bilenlerin oldukça yüksek bir zeka kapasitesine sahip oldukları da bilinmektedir.

Başa dön tuşu