Ekonomi

Bitcoin düşüyor! 18 bin dolara geriledi

Kripto para birimi Bitcoin'de düşüş devam ediyor. Bitcoin bu sabah saatlerinde 18 bin 811 dolara kadar geriledi.

Bitcoin düşüyor! Geçtiğimiz günlerde 25 bin dolara düşen Bitcoin, bu sabah saatlerinde 18 bin dolar düzeylerine kadar düştü. Peki ya Bitcoin neden düşüyor?

Kripto para yatırımcılarının 20 bin dolardan aşağı düşmesini asla beklemedikleri Bitcoin’in sert düşüşü sonrasında piyasadaki mevcut yatırımcılar tedirginleşti.

Bu sabah saat 08.20 sularında yaklaşık 18 bin 811 dolara kadar gerileyen Bitcoin saat 12.38 itibariyle 19 bin 140 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Bitcoin neden düşüyor?

Piyasalar böyleyken, doğal olarak ”Bitcoin neden düşüyor?” sorusu da akıllara geliyor. ABD’de uzun yıllar sonra ilk kez bu denli etkili faiz artırımına giden FED, uyguladığı bu kararlar neticesinde Bitcoin’in düşüşünde de etkili olduğu düşünülüyor. Öte yandan yüksek enflasyon rakamları da düşüş konusunda pay sahibi. Kripto para kredi şirketi Celsius’un zorlu piyasalar karşısında para çekme, para yatırımı ve hesaplar arası transfer konusunda aksaklığa uğraması, Celsius ağının siber saldırıya uğraması ve ABD’nin Celsius üzerindeki derin takibi de kripto para piyasalarının dibe çökmesine sebebiyet vermiş oluyor.

Sonuç olarak tüm bu durumlarla birlikte, sosyal medyada kripto para yatırımcıları üzerinde güvensizlik ve tedirginlik oluşturacağı konuşuluyor.

Başa dön tuşu