Ekonomi

Bitcoin’deki Sert Düşüşün Sebebi Belli Oldu!

Bitcoin’de son durum ne? 1 BTC kaç lira oldu?

Bitcoin’de son durum ne? 1 BTC kaç lira oldu? Kripto para piyasaları son günlerde büyük bir çöküş yaşarken Bitcoin’deki sert düşüşler yeni bir dip mi getirecek? Peki, Bitcoin (BTC) neden bu kadar değer kaybetti? Sebebi ortaya çıktı…

Uzun bir süredir dünyanın en büyük kripto para birimi BTC’nin değer kaybını görmekteyiz. Bitcoin (BTC) neden bu kadar düştü? Geçtiğimiz yılki gibi tarihi seviyede yeni bir dip mi geliyor? Bugün itibariyle büyük bir düşüş daha yaşayan Bitcoin, yatırımcılara asla güven vermezken, bu durumun altında yatan sebep merak ediliyor. Bitcoin hangi seviyeden dönüş yapacak? Sert düşüşün nedeni ne? İşte son dakika haberi…

BİTCOİN NEDEN BU KADAR DÜŞTÜ?

24 bin dolar civarında seyreden 1 BTC fiyatı, ne yazık ki gün ortasında olunmasına rağmen 25 bin dolar desteğine tutunamadı.

BTC fiyatının bu seviyelere düşmesinin ana sebebi satışlar. Balinaların elindeki Bitcoin’leri toplu halde çıkarması, küçük yatırımcıyı da vurdu. ABD borsaları ile paralel hareket eden BTC yatırımcıları balinaların sert satışları sebebiyle Bitcoin’de sert bir düşüş daha yaşandı.  İddiaya göre, Bitcoin’in hacimsel olarak limitlerde değer kaybetmesinin sebebi, borsalara çok yüksek miktarlarda BTC aktarılması.

Milyonlarca BTC satılırken, bu satışlar borsalara aktarım şeklinde yapıldığı için kripto para birimi baskılanmış ve değer kaybetmiş oluyor. Eğer bugün 25 bin dolar seviyesini geçemezse, bu aktarımların daha fazla devam etmesi bekleniyor.

Balinaların kripto sektöründen çekilmesi ve büyük miktarlarda Bitcoin aktarımı yapması, piyasayı genel anlamda dibe sürükledi. Piyasanın toparlanması için gün içinde balinaların, BTC aktarımlarını bırakıp stablecoin aktarımlarına başlaması gerek.

Bitcoin‘in volatil hareketler sergilediği bugün, yatırımcılara stopsuz bir şekilde yatırım yapmamaları önerildi.

Başa dön tuşu