Gündem

Coca-Cola yeni şişe tasarımına geçiyor

Coca-Cola tarafından bugün yapılan açıklamaya göre şirket yakında yeni şişelerini piyasaya sürecek. Bu şişeler, müşterilerin tüm ürünü kolay bir şekilde geri dönüştürebilmelerini sağlamak için kapakları ambalaja takılı bir şekilde üretilecek. Plastik şişe kapaklarının birkaç yıldır geri dönüştürülebilir hale geldiğini duyuran firma, bunların genellikle atıldığını ya da çöpe gittiğini ifade etti. Bu sorunu çözmek isteyen dünyaca ünlü içecek şirketi, yenilikçi tasarımıyla konuya çözüm getirmeyi umuyor.

Coca-Cola’nın Büyük Britanya’daki yöneticileri, yaptıkları bu hamleyle ülkede tüm markasını ekli kapaklarla piyasaya sunan ilk büyük asitli içecek firması haline getireceklerini duyurdu. Firma sözcüleri, “Yenilikçi yeni tasarımımızda kapağın açıldıktan sonra şişeye bağlı kalması, ambalajın çöpe atılma potansiyelini azaltırken müşterilerimize bildikleri ve sevdikleri deneyimi sunmaya devam edecek,” dedi.

Yeni Coca-Cola şişeleri bu hafta piyasaya çıkıyor

Yapılan açıklamalara göre yeni şişeler bu hafta 1,5 litrelik Fanta, light kola, Coca-Cola Zero Sugar gibi ürünlerde kullanılmaya başlanacak. 2024 yılında ise Büyük Britanya’daki markanın tüm ürünlerinde bu tasarımı görmeye başlayacağız.

Coca cola

Coca-Cola Company daha önce 2030 yılına kadar dünya çapında ambalajlarında en az yüzde 50 dönüştürülmüş malzeme kullanma taahhüdünü açıklamıştı. Şirket aynı zamanda 2025 yılına kadar abmalajını tamamen geri dönüştürülebilir hale getireceklerini duyurmuştu. Bu doğrultuda şirket ilk büyük adımlarını atmaya başlamış görünüyor. Şu anda yalnızca Büyük Britanya’da görülen yeni tasarımların ilerleyen süreçte diğer ülkelere de geleceği düşünülüyor.

Başa dön tuşu