Dizi / Film

Disney’in yeni Star Wars dizisi Andor için tarih verildi!

Dünyaca ünlü dijital yayın platformu Disney Plus elinde çok sayıda franchise bulunduruyor. Bunlar arasında National Geographic, Marvel, Pixar gibi güçlü isimler yer alırken; aynı zamanda George Lucas tarafından yaratılan Star Wars markası da yer alıyor. Yıldız Savaşları dünyasında geçecek Andor dizisi için şirket uzun süredir çalışıyordu. Nihayet beklenen yapımdan ilk haberler geldi!

Andor dizisi bu yaz yayınlanacak

Vanity Fair tarafından ortaya atılan iddialara göre Andor dizisi bu yaz sonunda Disney Plus servisinde gösterime girecek. Dizi, 1977 yılında ilk defa hayranlarıyla buluşan Star Wars serisinin ön bölümü olan 2015 yapımı Rogue One filminden önceki olayları konu alıyor. Diego Luna’nın Cassian Andor olarak yeniden kamera karşısına geçeceği heyecan verici bir hikaye geliyor.

Tony Gilroy tarafından geliştirilen bilim kurgu temalı casus gerilim dizisi İngiltere’nin Londra kentinde çekimlerini tamamladı. Rebellion’ın oluşum yıllarında Andor’u takip edeceğimiz dizinin toplamda 12 bölümden oluşacağı açıklandı. Henüz ilk sezon karşımıza çıkmadan, ikinci sezonun geliştirme aşamasında olduğu da belirtildi.

Andor dizisi

Lucasfilm imzalı dizide Stephen Schiff showrunner koltuğuna oturacak. Dizide Diego Luna’ya Stellan Skarsgård, Adria Arjona, Fiona Shaw, Denise Gough, Kyle Doller ve Genevieve O’Reilly gibi isimler eşlik edecek. Merakla beklenen yapım bu yaz Disney Plus servisinde gösterilecek.

Diğer Star Wars yapımları için de tarih geldi!

Vanity Fair platformdaki diğer Star Wars yapımları için de önemli bilgiler paylaştı. İddialara göre The Mandalorian 3. sezonu ile 2022’nin sonlarında ya da 2023 yılının başında gösterime girecek. Ahsoka ise 2023’te gelecek. The Acolyte adlı Yıldız Savaşları hikayesinin ne zaman yayınlanacağı şimdilik bilinmiyor.

Başa dön tuşu