Teknoloji

Donald Trump, Netflix alternatifi platform için kolları sıvadı

Eski ABD Başkanı Donald Trump yaptığı eylemler sayesinde gündemden düşmüyor! Geçtiğimiz yıl yaşanan Capitol Hill baskını sonrası tüm sosyal medya platformlarından yasaklanan eski lider, kısa bir süre önce kendi sosyal ağını kurdu. Fakat kendisi yeni açılan servise karşı mesafeli bir duruş sergiledi. Pek çok kişi Trump’ın neden platformdan uzak durduğunu düşünürken, yeni bir proje için çalışmakta olduğu ve bu sebeple yoğun bir dönemden geçtiği anlaşıldı.

Donald Trump’ın sosyal medya platformu Truth Social, pek çok kişi tarafından bir ‘Twitter kopyası’ olarak anılıyor. Uygulama hem bu sebeple hem de içerdiği politik görüşten dolayı pek rağbet görmedi. Bunun üzerine Trump başka bir proje için kolları sıvadı ve çözümü bir dijital platformda buldu. Eski başkanın sıradaki hedefi Netflix servisiyle rekabet etmek olacak.

Donald Trump sesini TMTG+ ile duyuracak

Eski ABD başkanının sahibi olduğu Trump Media and Technology Group şirketi bir dijital streaming ağına imza atacak. Platform, şirketin baş harflerinin kısaltmasından ve sonuna eklenen ‘artı’ sembolünden oluşan TMTG+ adıyla yayına girecek.

Donald trump

TMTG+ platformu için şimdiden iki önemli pozisyonda iş ilanı açılmış durumda. Şirket, İçerik Geliştirme Yöneticisi ve İçerik Satın Alma Uzmanı arıyor. Kendi orijinal yapımlarını geliştirmek isteyen servis bu konuda Netflix ve Disney+ gibi platformlara rakip olmayı amaçlıyor. Öte yandan tıpkı rakipleri gibi lisanslı içerikler de alarak kullanıcılarına geniş bir portföy sunmayı hedefliyor.

TMTG+ için şu anda bir yayın tarihi verilmedi. Fakat tahminlere göre platformun en erken 2023 yılında yayına gireceği düşünülüyor.

Başa dön tuşu