Teknoloji

Dünya çapında en çok indirilen mobil oyunlar

Ünlü pazar araştırma şirketi Sensor Tower önemli bir raporla karşımıza çıktı. Her ay düzenli olarak en çok indirilen mobil oyunları açıklayan şirket, Nisan 2022 döneminde pazara damga vuran yapımları açıkladı. Listenin ilk basamaklarında yer alan oyunlar kullanıcıları şaşırtmadı!

Subway Surfers zirveye yerleşti

Açıklanan verilere göre Sybo Games imzalı Subway Surfers, bir önceki döneme göre yüzde 2,1 artışla 26,6 milyon indirme sayısına ulaştı. Bu da yapımı en çok indirilen oyun haline getirdi. Dünya genelinde en çok Hindistan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde indirildi.

Listenin ikinci basamağına ise Garena Free Fire yerleşti. Bir önceki döneme göre yüzde 41,8 artış gösteren yapım toplamda 25,2 milyon iOS ve Android cihazında indirildi. Hindistan burada da zirveye yerleşen ülke olurken, oyun Endonezya pazarında da yüksek indirme sayılarına ulaştı.

mobil oyunlar

Listede ilk beşe giren oyunları Gametion şirketinden LUdo King, Roblox Corporation’dan Roblox ve Zynga imzalı Fill The Fridge tamamladı.

En çok mobil oyun indiren ülkeler açıklandı

Sensor Tower raporuna göre küresel mobil oyun pazarında oldukça ciddi bir artış gözlendi. Nisan 2022 verilerine göre App Store ve Google Play Store’da 4,7 milyar indirme gerçekleşti. Bu oran geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında, yüzde 2,6’lık bir artışa işaret etti.

Küresel oyun indirmeleri araştırmasında, yaklaşık 783 milyon yüklemeyle Hindistan ilk sıraya yerleşti. Dünya çapındaki toplam indirmelerin yüzde 16,6’sı bu ülkede gerçekleştirildi. ABD ise yüzde 8,4 indirmeyle ikinci sıraya yerleşti. Üçüncü basamakta yüzde 7,8 oranıyla Brezilya yer aldı.

Başa dön tuşu
Reklamı Kapat