Teknoloji

Elon Musk, Twitter’a rest çekti: Kanıt istiyorum!

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su Elon Musk bugün önemli bir açıklama ile hayranlarının karşısına çıktı. Başarılı iş insanı, Twitter şirketinin, bot hesapların toplam kullanıcıların yüzde 5’inden daha azını oluşturduğunu kanıtlayana kadar anlaşmayı bekleteceğini duyurdu. Şirketi satın almak için 44 milyar dolarlık teklifte bulunan girişimci, istediği kanıtı alamazsa teklifi düşüreceğini ya da anlaşmadan geri çekileceğini ima etti.

Elon Musk: Bu anlaşma böyle ilerleyemez

Elon Musk bugün erken saatlerde attığı bir tweet’te şunları dile getirdi: “Teklifim Twitter’ın SEC dosyalarının doğru olmasına dayanıyordu. Dün, Twitter CEO’su spam hesapların yüzde 5’ten düşük olduğunu kanıtlamayı açık bir şekilde reddetti. Bu anlaşma böyle ilerleyemez.”

Musk’a göre Twitter’daki bot hesapların oranı toplam kullanıcı sayısının en az yüzde 20’sini oluşturuyor. Böyle bir durumda da girişimci, aynı ücreti ödemeyi kabul etmeyeceğini ifade ediyor. Fakat şirketin CEO’su Parag Agrawal bu iddiayı kesini bir dille reddediyor.

Twitter CEO’su Agrawal’a sert çıkış!

Agrawal, Twitter’ın 2013 yılından bu yana spam hesap sayısını yüzde 5’in altında tuttuğunu ifade etti. Bir hesabın spam olup olmadığını belirlemek için hem genel hem de özel bilgileri kullanma ihtiyacı olduğunu ifade eden şirket yöneticisi, bu nedenle verilerin harici olarak çoğaltılamadığını ifade etti.

Elon musk

Elon Musk bu yanıta da sert bir dille çıkıştı. Agrawal’ın savunduğu metodolojiye karşı bir dışkı emojisi paylaşan milyarder iş insanı, “Peki ya reklamcılar paraları karşılığında ne aldıklarını nasıl biliyorlar? Bu, Twitter’ın finansal sağlığı için esastır,” dedi.

 

Başa dön tuşu