Teknoloji

Facebook Gruplar, Discord Tarzı Tasarıma Geçiyor

Facebook uzun süredir bünyesinde yer alan 'gruplar'ın tasarımında değişikliğe gidiyor.

Sosyal medya platformları son yıllarda birbirlerine çeşitli konularda rol modeli olabiliyor. Bir platformda kullanıcıların beğenisini kazanan özellik zamanla pek çok platform tarafından kullanılmaya başlanıyor. Hikaye özelliği pek çok sosyal medya platformuna gelmişti. Benzer şekilde TikTok, Youtube, Instagram gibi pek çok platformda kısa videolar teşvik edilmeye ve kısa video sayısı arttırılması için çalışmalar yapılmaya devam ediyor.

Facebook Gruplar, Discord Tasarımına Geçiyor

Meta bünyesinde yer alan Facebook’ta gruplar özelliğinde önümüzdeki günlerde yapılacak yeni tasarım görenlerin aklına direkt Discord’u getiriyor. Uzun süredir gruplar özelliği Facebook’ta bulunuyor. Son yıllarda sosyal medyadaki dönüşüm firmalarda belirli özelliklerinde değişim yapmayı zorunlu kılıyor.

Yeni tasarımda kenar çubuğu, sohbet odaları ve sesli odalar, kanallar gibi çeşitli yeni deneyimler kullanıcıların beğenisine sunulacak. Bu özellikler bugüne kadar Facebook Gruplar’da yer almıyordu ancak firma grupların bazı özelliklerini de korumaya devam edecek. Discord’da olmayan gönderi paylaşma özelliği Facebook Gruplar’da kullanılmaya devam edilecek.

Facebook’ta Yeni Değişiklikler Gelebilir

Facebook dünya genelinde 3 milyara yaklaşan kullanıcı sayısı ile en fazla kullanıcıya sahip sosyal medya platformu. Son yıllarda rakiplerin sayısının artması ve gençlerin Facebook gibi Meta bünyesinde yer alan Instagram başta olmak üzere çeşitli platformlara yönelmesi Facebook’ta güncellemeleri zorunlu kılıyor. Birçok şirket platforma yeni kullanıcılar çekebilmek ve eski kullanıcılarını kaybetmemek için çeşitli değişimlere gidiyor. Facebook’un da önümüzdeki süreçte yeni özellikler tanıtması beklenebilir.

Başa dön tuşu