Spor

Fatih Terim’den UEFA Şampiyonlar Ligi Finali sürprizi!

2022 EUFA Şampiyonlar Ligi Finali için geri sayım başladı! Liverpool ve Real Madrid arasında oynanacak heyecan verici karşılaşma, 28 Mayıs tarihinde Paris’te gerçekleştirilecek. Fransa Stadyumu’nda oynanacak maçta Fransız hakem Clément Turpin görev alacak. Eski Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim maçta sürpriz bir şekilde yer alacak.

Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi Finali’nde yorumcu olacak

İlhan Tüysüz’ün haberine göre Galatasaray Spor Kulübü’nün eski teknik direktörü Fatih Terim heyecan verici Şampiyonlar Ligi Finali’nin yorumcu koltuğuna oturacak. Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Exxen adlı dijital platformda naklen yayınlanacak karşılaşmada Ocak ayında sarı kırmızılı takımla yolları ayrılan Terim’i ilk kez ekranlarda görme fırsatına sahip olacağız.

Liverpool, Real Madrid ile üçüncü kez final oynayacak

Şampiyonlar Ligi tarihinde şimdiye kadar 9 kez finale tırmanma şansı elde eden Liverpool, tam 16 kez final oynayan Real Madrid ile rekabet edecek. İngiliz ekibinin şimdiye kadar 6 şampiyonluğu olmuştu. İspanyol kulübü ise bu zamana kadar 13 defa kupayı kaldırma şansı buldu!

Uefa Şampiyonlar ligi finali

Liverpool ve Real Madrid daha önce iki kez Şampiyonlar Ligi Finali için karşı karşıya geldi. Bunlardan ilki 1980-81 sezonunda gerçekleşti. O tarihlerde Şampiyon Kulüpler Kupası olarak adlandırılan organizasyonda İngiliz takımı 1-0 üstünlükle kupayı kaldıran taraf oldu. İkinci final karşılaşması ise 2017-18 sezonunda gerçekleşti. Fakat bu kez Los Blancos ekibi 3-1’lik galibiyetle şampiyonluğunu ilan etti.

İkili arasındaki üçüncü karşılaşma ise gelecek hafta Cumartesi günü Türkiye saati ile 22.00’da Exxenspor ekranlarında yayınlanacak.

Başa dön tuşu