Gündem

Türkiye’deki İl Sayısı 100 Olacak Mı?

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısının Türkiye’deki ilk sayısının 100’e yükseltileceğini söylediğine dair haberlere ilişkin açıklama geldi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz bugün Bitlis’in Ahlat ilçesindeydi. Orada yaptığı konuşmada Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye’deki ilk sayısının 100’e çıkarılması teklifini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduğu ve Cumhurbaşkanı’nın da sıcak baktığını söylediği iddia edilmişti. Haber kısa sürede sosyal medyada popüler oldu. Çıkan haberler sonrası Demiröz açıklama yaptı.

İl Sayısı 100 Olacağı Açıklamasına Düzeltme Geldi

Milletvekili Vedat Demiröz sosyal medya hesabından çıkan haberler ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada konuşmasının yanlış anlaşıldığını, şu anda il sayısını arttırmaya yönelik bir çalışma olmadığını ancak böyle bir hazırlık olması durumunda Ahlat’ın il olmasını istediğini belirtti.

Demiröz açıklamada şu ifadelere yer verdi:

‘’Bugün Ahlat’ta yaptığım konuşma, bazı yayın organlarında “İl sayısı 100’e çıkarılacak” şeklinde yanlış yansıtılmıştır. Bu hususta verilmiş bir karar yoktur. Oysaki konuşmamda; ‘Türkiye’nin şehir sayısının 100’e çıkarılması halinde Ahlat’ın bunların arasında yer alacağı’ temennisidir.’’

Vedat Demiröz’ün konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama:

Başa dön tuşu