Gündem

Turizm büyüme hedefimiz yüzde 40

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''Turizmde bu yılki büyüme hedefimiz minimum yüzde 40.'' açıklamasında bulundu.

Antalya’nın Serik ilçesinde bir otelde düzenlenen Detur Goes Global toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizme dair büyüme hedefini de kapsayan, sektör bazında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Rezervasyonlar sevindirici durumda

Yapılan çeşitli çalışmalar sonucunda geçtiğimiz yıl turizmde %90 büyüme gerçekleştiğini vurgulayan Ersoy, ”Bu yıl turizmdeki hedefimiz minimum yüzde 40 büyüme. İlk 6 aylık gerçekleşmeler ve ileriye dönük rezervasyonlar da gayet sevindirici durumda. Haziran ayı sonu itibarıyla tahminen 19 milyon rakamını yakalamış olacağız.” dedi.

Öte yandan Türkiye’nin turizm açısından yoğun ve etkili bir şekilde tanıtımlar yaptığını söyleyen Ersoy, ”Tanıtım yaptığımız ülke sayısı 200’e kadar çıkıyor. Ayrıca 43 ülkeden 170’e yakın tur operatörüyle ikili anlaşma yaparak birlikte reklam çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu sayıyı yıl sonuna kadar daha da arttıracağız. Bunların yanında 2022’de şu ana kadar dünyanın 74 ülkesinden, aralarında kanaat önderi, basın mensubu, yüksek takipçili influencer ve tur operatörü olan 3 bine yakın kişiyi ülkemizde ağırladık. Düzenli olarak, Türkiye ile ilgili deneyimlerini yayınlamalarını sağlıyoruz. Bunun sonucu olarak sosyal medya erişimi 321 milyon olurken, basında çıkan haberlerin erişimi ise ilk 4 ayda 16 milyar 300 milyona ulaştı.” ifadelerini kullandı.

Arkeoloji çalışmalarında dünya birinciliği

Türkiye’nin geçen yıl toplam 670 noktada kazı yaparak arkeolojik kazılarda dünya birinciliğine oturduğunu, bu sene ise daha fazlasının yapılacağını aktaran bakan, yerel, özgün ve doğal değerleri ortaya çıkarmak için planlanan rota çalışmalarını da tamamladıklarının altını çizdi.

Başa dön tuşu