Teknoloji

Hyundai Yeni Elektrikli Otomobili IONIQ 6’yı Tanıttı

Dev otomobil şirketleri elektrikli araç yatırımlarına devam ediyor. Hyundai de yeni elektrikli otomobilini tanıttı.

Elektrikli otomobil piyasasında artık neredeyse her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Elektrikli otomobillere son yıllarda gittikçe ancak bir ilgi söz konusu ancak esas olarak geleceğin teknolojisi olacağı düşünülüyor. Firmalar da otomobil sektörünü domine edecek bu gelişmede geride kalmak istemiyor.

Güney Kore merkezli otomobil firması Hyundai ilk elektrikli otomobili olan IONIQ 5’i 2021 yılında tanıtmıştı. 2021 yılında piyasaya sürülen bu modelin geçen bir yılı aşkın süresinin ardından Hyundai yeni elektrikli otomobil modeli IONIQ 6’yı tanıttı.

Sade ve Şık Tasarımı Beğenildi

Otomobil sektöründe minimal ve sade tasarımların ayısı her geçen gün artıyor. Hyundai’nin tanıttığı IONIQ 6 da oldukça sade bir tasarıma sahip. Hyundai’nin tasarımının detaylarına baktığımız zaman arka bölümde eğim, boydan boya yer alan spot lamla, araç içi dijital ekran gibi detaylar göze çarpıyor. Tasarımı paylaşılan aracın teknik detayları ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günlerde aracın teknik özellikleri ile ilgili detaylı bilgilerin açıklanması bekleniyor.

Başa dön tuşu