Gündem

İçişleri Bakanlığı 60 temizlik görevlisi için ilan verdi

23 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete ilanına göre İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, 60 yeni işçi alacak. Temizlik görevlisi için ilan açılan kurum, başvuran adayları Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla noter kurası ve sözlü sınav gerçekleştirerek seçecek.

Açıklanan bilgilere göre Ankara 8, Edirne 12, Kayseri 6, Kırklareli 18, Muğla 5, Van ise 11 temizlik görevlisi için alan açtı. Konuya ilişkin yapılan resmi açıklama şu şekilde gerçekleşti: “Göç idaresi Başkanlığı taşra teşkilatı birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/D maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere 4857 sayılı iş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında işçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik uyarınca Türkiye iş Kurumu (iŞKUR) aracılığıyla başvuran adaylar arasından noter kurası ve sözlü sınav sonucuna göre aşağıda dağılımı gösterilen illere toplam 60 sürekli işçi kadrosuna personel alımı yapılacaktır.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı işçi ilanına nasıl başvurulur?

60 personel için açılan iş ilanı, İŞKUR’un internet sitesi aracılığıyla gerçekleşecek. Adaylar 23 Mayıs – 25 Mayıs tarihleri arasında internet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirken; posta ya da e-posta ile yapılan başvurular ise geçerli olmayacak.

İçişleri bakanlığı

Başvuran kişilerin kurumun istediği bazı belgeleri de başvuru formu ile birlikte göndermesi talep edilecek. Bunlar arasında iki adet vesikalık fotoğraf, öğrenim belgesi, kimlik bilgileri, adli sicil durumu, sağlık durumu, erkek adaylar için askerlik durumu gerekecek. İletişim bilgileri için beyan formuyla beraber, öncelik hakkına sahip kişiler öncelikli durumlarını gösterecek belgeleri de paylaşabilecek.

Başa dön tuşu