Spor

İngiltere hükümeti Chelsea’nin satışını onayladı!

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal saldırılarından sonra dünyanın dört bir yerinden ülkeye ve vatandaşlarına çeşitli yaptırımlar uygulandı. Bu bağlamda İngiliz hükümeti, milyarder Rus iş insanı Roman Abramovich’in elinden başarılı Premier Lig takımı Chelsea kulübünü aldı. Todd Boehly adlı bir yatırımcı geçtiğimiz haftalarda kulüple anlaştı ve 4,25 milyar sterlin karşılığında bir satın alım gerçekleştirdi.

ABD’li iş insanı Todd Boehly liderliğinde kurulan konsorsiyum tarafından satın alınan Chelsea, son aşama olarak İngiliz hükümetinden onay bekliyordu. Nihayet beklenen haber de geldi ve yönetim satış lisansını Boehly’e teslim etti. Böylelikle Amerikalı milyarder, Chelsea’nin resmen yeni sahibi oldu.

Abramovich, Chelsea satışından gelen parayı bağışlayacak

İngiltere’nin Dijital, Kültür, Medya ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Nadine Dorries, Premier Lig’den onay aldıktan kısa bir süre sonra günün erken saatlerinde anlaşmaya izin veren lisansın çıkarıldığını kamuoyuyla paylaştı. Bakan, “Satıştan elde edilen gelirin Roman Abramovich’e veya yaptırım uygulanan diğer kişilere fayda sağlayamayacağından dolayı oldukça memnunuz,” açıklamasını kayıtlara geçti.

Chelsea

Rus milyarder Roman Abramovich, 4.25 milyar sterlin değerindeki anlaşmada 2.5 milyar sterlin gelir elde edecek. Bu para iş insanının Birleşik Krallık’ta doldurulan hesabına yatırılacak ve Abramovich’in de isteği üzerine tüm gelir Ukrayna işgalinden zarar gören insanlara bağışlanmak üzere hayır kurumlarına gönderilecek.

Kulübün yeni sahipleri yatırım amacıyla 1.75 milyar sterlinlik kısmı ise taahhüt edecek. Söz konusu miktar Stamford Bridge, altyapı, Kadınlar Takımı ve Kingsmeadow’a yapılan yatırımlar ve Chelsea Vakfı için harcanacak.

Başa dön tuşu