Teknoloji

Instagram’dan düşük takipçili hesaplara müjde!

Popüler sosyal medya platformu Instagram her geçen gün yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Kullanıcılar için daha işlevsel bir uygulama yaratmak isteyen geliştiriciler, son olarak az takipçisi olan hesapları sevindirecek bir yenilik için kolları sıvadı.

Instagram’da yüksek bir takipçi kitlesi yakalamak pek çok kullanıcı için büyük bir prestij kaynağı haline geldi. Özellikle de içerik üreticiler için takipçilerini artırmak, platformdaki etkisi anlamında büyük rol oynuyor. Birçok kullanıcı, bir içerik üreticisinin sayfasına girdiğinde, düşük takipçi oranını gördüğü zaman sayfaya güvenini kaybediyor. Platform ise bunun önüne geçecek bir çalışmayla meşgul.

Instagram takipçi sayısını gizlemeye başlıyor

Tanınmış bir sosyal medya analisti olan Alessandro Paluzzi (alex193a) bugün Instagram platformundaki önemli bir gelişmeyi gözler önüne serdi. Paluzzi, uygulamanın takipçi sayısını gizleme özelliği üzerinde çalıştığını paylaştı.

Instagram

Yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı üzere yakında Instagram kullanıcıları, profil sayfalarından takipçi sayılarını gizleme hakkına sahip olacak. Böylelikle gönderi sayısı ve takip edilen kullanıcılar butonlarının yanından takipçiler silinmiş olacak. Yalnızca ‘Followed by others’ seçeneği, yani ‘diğerleri tarafından takip ediliyor’ kısmı profilde gözükmeye devam edecek.

Gönderilerdeki beğeni sayısı da kaldırılmıştı

Instagram geçtiğimiz yıl önemli bir adım atarak kullanıcıların paylaştığı gönderilerde yer alan beğeni sayısını da isteğe bağlı bir şekilde kaldırma özelliği getirmişti. Bu sayede fotoğraf ya da videoları az beğeni alan kullanıcıların platformda daha sık paylaşım yapabilmeleri, cesaret toplayabilmeleri sağlanmaya çalışıldı.

Başa dön tuşu