Teknoloji

iPhone 14 Pro tasarımı ortaya çıktı!

Apple yeni amiral gemisi akıllı telefonları ile bu yılın Eylül ayında karşımıza çıkacak. Şirket, dört modelden oluşan iPhone 14 ailesini kullanıcılara tanıtacak. ABD’li teknoloji devi aynı zamanda etkinlikte iOS 16 işletim sistemini de ilk kez tüm kullanıcılarına açık bir şekilde piyasaya sunacak.

Şimdiye kadar iPhone 14 modelleri hakkında çok sayıda iddia basına yansıdı. Heyecanla beklenen telefon ailesinin ekranı, kamerası, fiyatı ve daha pek çok ayrıntısı hakkında sızıntılar paylaşıldı. Şimdiyse ünlü grafik tasarımcı Ian Zelbo, Front Page Tech adlı YouTube kanalında iPhone 14 Pro cihazının nasıl görüneceğine ilişkin önemli bir video yayınladı.

Iphone 14 pro

iPhone 14 Pro tasarımı nasıl olacak?

Ian Zelbo’nun sızıntılardan derleyip oluşturduğu render görüntüsüne göre iPhone 14 Pro, delikli ve hap çentikli yeni bir tasarım ile karşımıza çıkacak. Neredeyse çerçevesiz bir tasarıma sahip olacak akıllı telefon, iPhone 13’te gördüğümüz cam ve paslanmaz çelik kaplamayla piyasaya çıkacak. Öte yandan kamera çıkıntısı ise bu kez daha yoğun olacak. Son olarak söylentiler, modelin mor renk seçeneğiyle raflara geleceğini öne sürüyor.

Şimdiye kadar sızdırılan iPhone 14 Pro özellikleri arasında Apple’ın A16 Bionic işlemciyle cihazı güçlendireceği detayı yer alıyor. Telefonun 48 Megapiksel ana kamerayla geleceği de güçlü tahminler arasında. Karşılaştırmak gerekirse, iPhone 13 Pro ve Pro Max modelleri 12 Megapiksel ana kamera ile çıkmıştı.

Şimdilik Apple, iPhone 14 serisi hakkında çıkan hiçbir iddiaya resmi olarak cevap vermedi. Şirket, Eylül ayında gerçekleştireceği etkinlikte beklenen cihazlarını piyasaya sürecek. Muhtemelen bu tarihten daha önce hiçbir ayrıntıya kesin olarak hakim olamayacağız.

Başa dön tuşu