EkonomiGündem

İslam Memiş’ten dolar için son uyarı! Dolara yatırım yapanlar özellikle dikkat, o rakamlara kadar düşecek

Yıl sonunun yaklaşmasıyla birlikte uzmanlar tarafından dolar kuruna dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yatırımcıların piyasaya yön vermeği istemesi üzerine önemli tavsiyeler açıklamalarda yer arıyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 2023 yılına dair açıklamalarda bulundu. Dolar yatırımcıları bu açıklama ile kendisine yeni bir yol çizecek. Peki 2023 yılında dolar fiyatları ne kadar olacak? İşte dolara dair tüm detaylar…

Dolar fiyatlarına dair önemli açıklama!

Uzmanlar tarafından dolar kuruna dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş dolar hakkında dudak uçuklatan ifadelere yer verdi. Dolar yatırımcılarına dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi. Dolar/TL kuruna dair tahminlerde bulunan başarılı isim yıl sonu beklentisini de yatırımcılarla paylaşmıştı. İslam Memiş’in yıl sonu tahmini ise 20-21 dolar aralığı olarak açıklanmıştı. İslam Memiş’in tahminlerinden oldukça farklı bir değer ile birlikte yıl sonu yapacak gibi duruyor. 2022 yılının başlarında 13,25 olan dolar bugün itibariyle 18,66 TL seviyelerinde yer alıyor. Serbest piyasada yer alan dolar kuru ise 18,77 TL seviyelerinde. Dolar 2022 yılında kazandıran yatırım araçlarından birisi oldu.

Dolar yatırımcılarını uyardı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar yatırımcılarını uyarmaya devam ediyor. Elinde bulunan doları bozduracak olan vatandaşlara dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda önemli detaylara değinen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamada, ”Dolar tarafına aman dikkat edin. Dolar tarafından çıkacak olan arkadaşlarımızın; dolarla parite üzerinden farklı enstrümanlara geçecek olanlara, euro olabilir, sterlin olabilir, altın olabilir, gümüş olabilir, sonuçta parite ile işlem yaptığımız için TL üzerinden işlem yapmadığımız için özellikle dolar tarafındaki arkadaşları son kez uyarıyorum. Zirve noktalardayız dikkat etmek gerekiyor. Tabi ki bu işlemlerle parite üzerinden olacağı için 18,81 TL olan dolar kuru var karşınızda. Dikkat edilmesi gerekiyor.” sözlerine yer verdi.

2023’de dolar ne kadar olacak?

2023 yılı için dolar kuru tahmininde bulunan İslam Memiş dolar yatırımcılarının beklemediği bir tahminde bulundu. 2023 yılı için yapılan planlamalardan yola çıkan uzman isim yılık ilk yarısında dikkat edilmesi gerektiğini de vurguladı. Dolar hakkında zayiflamadan bahseden İslam Memiş, “çok sert düşecek, çökecek” ifadelerini kullandı. Daha sonrasında açıklamalarına devam eden uzman isim, “bence dolar tarafında bugünler son çıkış” sözleriyle doların 16,50-16,30-16,10 seviyelerini göreceğini de vurguladı.

Başa dön tuşu