Gündem

Konut fiyatlarında artış devam ediyor! Konut fiyatları düşecek mi?

Konut fiyatları artışında rekor seviyeye ulaşıldı! Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre konut fiyatları yıllık bazda yüzde 127 oranında arttı. Peki konut fiyatları düşecek mi?

TCMB’nin açıkladığı verilere göre konut fiyatlarında artış devam ediyor! Vatandaşların aklına ise, ”Konut fiyatları düşecek mi?” sorusu geliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın nisan ayı raporunda yer alan bilgilere göre, konut fiyatları mart ayına göre yüzde 10,2 artış sağlarken, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ise yüzde 127 oranında artmış oldu.

Konut fiyatlarında en yüksek artış oranı yüzde 158,7 ile Antalya, Burdur ve Isparta bölgesinde gerçekleşti.

Aydın, Denizli, Muğla bölgesinde yüzde 146 olan konut fiyat artışını yüzde 142’lik oran ile İstanbul takip ediyor.

Açıklanan bu verilerle birlikte ülke genelinde ortalama 100 metrekarelik bir ev fiyatı ise yaklaşık 1 Milyon TL’ye tekabül ediyor.

Konut fiyatları düşecek mi?

Mayıs ayında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile bir araya gelen emlakçılar, konut fiyatlarının düşmesinin çok zor olduğunu dile getirdiler. Mayıs ayında yapılan toplantı sonrası açıklama yapan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, ”Fiyatlar düşmez arkadaşlar. Bizim derdimiz fiyatları düşürmekten ziyade artışı engellemek, bir stabilite sağlamak. Devlet özellikle konut sahibi olmayanların konuta erişimine sağlama anlamında bir kredi mekanizması ortaya koydu. Biz de bunu önemsiyoruz. Dolayısıyla üzerimize düşen desteği vermeye hazırız.” dedi.

Başa dön tuşu