Teknoloji

Nintendo Switch, PlayStation 4’ü geride bıraktı

Oyun konsolları arasındaki rekabet her geçen gün daha fazla artıyor. Platformlar arasındaki kıyasıya mücadele devam ederken, araştırma şirketi The NPD Group konuya ilişkin önemli bir rapor paylaştı. Geçtiğimiz ayın verilerini yayınlayan firma, Nintendo Switch hakkında dikkat çekici ayrıntılar verdi.

Nintendo Switch, PlayStation 4’ün rekorunu kırdı

Araştırma firmasının açıkladığı Nisan 2022 dönemi verilerine göre Nintendo Switch oyun konsolu iki büyük başarıya imza attı. Popüler el tipi konsol, Nisan ayında pazarın lideri konumuna yerleşti. Bununla beraber yine aynı cihaz bu yıl içerisinde en çok satan konsol olarak kayıtlara geçti. Listenin ikinci basamağında ise Xbox Series X/S yer alıyor.

Nintendo switch

Yüksek satış oranlarına ulaşan Nintendo Switch, elde ettiği başarı sayesinde PlayStation 4’ü geride bırakarak önemli bir eşiği aştı. Yapılan araştırmalara göre cihaz, ABD tarihinin en çok satan dört oyun konsolundan biri oldu. Merak edenler için ilk üçte PlayStation 2, Xbox 360 ve Wii yer alıyor. Esas itibariyle uzmanlar Nintendo DS ve Game Boy cihazlarının da bu listede yer alması gerektiğini söylüyor. Fakat o dönemler satış oranları düzenli olarak kayıtlara geçmediği için tabloda kendine yer bulamıyor.

Oyun konsolu satışlarında büyük artış!

NPD’nin açıkladığı diğer veriler Amerika Birleşik Devletleri’nin oyun endüstrisini ilgilendiriyor. Araştırmacılar, Nisan ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artış gördüklerini kayıtlara geçiyor. Bunun asıl sebebi ise PlayStation 5 ve Xbox Series X/S modellerinin tedarikinde yaşanan olumlu gelişmeler olarak görülüyor.

Başa dön tuşu