Teknoloji

Qualcomm yeni amiral gemisi işlemcileri için tarih verdi

Dünyanın en büyük yarı iletken üreticilerinden biri olan Qualcomm yeni etkinliği için tarih verdi. ABD merkezli şirket önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Snapdragon Night etkinliğinde amiral gemisi iki işlemcisini piyasaya tanıtacak. İşte beklenen yonga setleri ve hakkında merak edilen tüm detaylar…

Qualcomm yeni işlemcilerini 20 Mayıs’ta tanıtacak

Qualcomm’un yaptığı resmi duyuruya göre yeni işlemcilere ev sahipliği yapacak Snapdragon Night etkinliği 20 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. Lansmanda çok sayıda duyurunun yanı sıra iki büyük yonga seti ilk kez kullanıcılara tanıtılacak. Merakla beklenen Snapdragon 8 Gen 1 Plus ve Snapdragon 7 Gen 1 işlemcilerini bu hafta Cuma günü göreceğiz.

Snapdragon 8 Gen 1+ işlemcisi halefine göre küçük birtakım iyileştirmeler ile karşımıza çıkacak. Bir önceki amiral gemisiyle aynı CPU yapısını kullanacak yonga seti, GPU yükseltmesi yapacak. 3 Ghz’de bir Cortex X2 ana çekirdeği, üç Cortex 710 performans birimi ve dört Cortex A510 verimlilik çekirdeğine yer verilecek.

Qualcomm

Snapdragon 7 Gen 1 işlemcisinde ise Adreno 662 GPU’su kullanılacak. Bunun yanı sıra 2.36 GHz’de dört adet ARM Cortex-A710 çekirdeği ve 1.8 GHz’de dört tane ARM Cortex-A510 çekirdekleri kullanılacak.

Snapdragon 8 Gen 1+ alacak ilk telefonlar ortaya çıktı

Snapdragon 8 Gen 1+ işlemcisinin kullanılacağı ilk akıllı telefon iddialara göre Motorola Edge X30 olacak. İlerleyen aylarda Samsung Galaxy Z Flip 4, Galaxy Z Fold 4, OnePlus 10 Ultra, Xiaomi 12 Ultra, Motorola Frontier ve Vivo X80 Pro+ cihazlarının da yine aynı yonga setine sahip olacağı ileri sürülüyor.

Başa dön tuşu