Ekonomi

Tarım Kredi Marketlerinde Satılan Şekere Zam Yapıldı!

Tarım Kredi Marketlerinde satılan şekere zam yapılacağı açıklandı.

Türkiye Şeker Fabrikaları Tarım Kredi Marketleri aracılığıyla piyasaya nazaran daha ucuz şeker satıyordu. Yapılan açıklamada bu fiyatlarda değişikliğe gidildiği açıklandı. Tarım Kredi Marketleri ve bazı marketlerde satılan şekere yüzde 67, diğerlerine yüzde 37 zam yapıldı.

27 Haziran’dan İtibaren Zam Geçerli Olacak

Dünya Gazetesi tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım sosyal medya hesabından şekere yapılan zammı açıkladı. Açıklamada zammın 27 Haziran itibariyle gerçekleşeceği yer aldı.

Ali Ekber Yıldırım paylaşımında su ifadelere yer verdi:

”Şekere büyük zam. Türk Şeker, Tarım Kredi ve bazı marketlere ucuza sattığı şekere % 67, diğerlerine % 37 zam yaptı Kristal şekerin fabrika satış fiyatı 27 Haziran itibariyle 50kg. şeker Tarım Kredi vb. marketlere 390 TL’den 650 TL’ye, diğerleri için 550 TL’den 750 TL’ye çıktı.”

Türkşeker’in açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

“50 kilogramlık polipropilen torbada ambalajlı kristal şekerin fabrika çıkış satış fiyatı, halkımızın market raflarından kristal şekere uygun fiyata erişimini teminen 27.06.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkşeker Tarım ve Gıda Sanayi A.Ş. ve Tarım Kredi Birlik A.Ş. için KDV hariç 13 TL/kg, diğer tüm müşterilerimiz için KDV hariç 15 TL/kg olarak yeniden belirlemiştir” 

Başa dön tuşu