Teknoloji

Steam açıkladı: İşte en çok satan oyunlar!

Popüler oyun platformu Steam her hafta serviste en çok satanlar listesini yayınlamaya devam ediyor. Şirket bu haftanın da en popülar isimlerini kullanıcıları ile paylaştı. Açıklanna listede firmanın kendi geliştirdiği en konsolu Steam Deck zirveye yerleşmeyi başarırken, ilk ona giren yapımlar arasında birbirinden başarılı oyunlar yer aldı.

Steam Deck çok satanlar zirvesinde lider!

Bu yılın Şubat ayında kullanıma sunulmaya başlanan el konsolu Steam Deck, platformun da sahibi olan Valve şirketi tarafından geliştirildi. PlayStation ve Xbox gibi cihazların yanı sıra daha çok Nintendo Switch tipi el konsollarına rakip olarak gelen ürün, çok sayıda oyunu pratik bir şekilde çalıştırabildiği gibi içinde yer alan Steam OS sayesinde neredeyse bir bilgisayar işlevi de görüyor. Kullanıcılar dilerlerse bu arayüz ükaldırıp diledikleri işletim sistemini cihaza yükleyebiliyor.

Steam deck

Dünya genelinde büyük satış rakamlarını gören el tipi konsol, Steam’in haftalık en çok satanlar listesinde en üst sırada kendine buldu.

Stellaris: Overlord en popüler oyun oldu

Paradox Interactive imzasıyla kısa bir süre önce yayınlanan Stellaris: Overlord oyunu strateji tabanlı simülasyon oyunu sevenler için dikkat ediyor. 41 TL fiyat etiketiyle raflarda yerini alan oyun haftalık çapta SteamDB verilerine göre en çok satan yapım olmayı başarıyor. Başarılı oyunu, Valve’ın konsolunun ardından ikinci sırada görüyoruz.

Stellaris overlord

Listede Elden Ring, The Forres gibi popüler yapımlar yer alıyor. Valve tarafından aktarılan verilere göre dokuz ve onuncu sırada ise Red Dead Redemption 2 oyunu listede son iki basamakta kendine yer buluyor. Oyunun adının iki kez listeye yansıma sebebi ise bir hatadan kaynaklanmıyor. Birbirinden farklı iki sürümün çok satanlar arasına girdiği, bunlardan birinin DLC paketi olabileceği dipnot olarak ekleniyor.

  1. Steam Deck
  2. Stellaris: Overlord
  3. Elden Ring
  4. The Forest
  5. We Were Here Forever
  6. Songs of Conquest
  7. Valve Index VR Kit
  8. MONSTER HUNTER RISE
  9. Red Dead Redemption 2
  10. Red Dead Redemption 2

Başa dön tuşu