Teknoloji

Telefonlar Neden Yavaşlar? Telefonu Hızlandırmak İçin Yapılması Gerekenler

Telefonunuzda yapacağınız bazı düzenlemeler ile cihazdan alabileceğiniz verimi arttırabilirsiniz.

  1. İlk alındığı zaman ihtiyaçları karşılayan telefonlar zaman geçtikçe ihtiyaçlara cevap veremeyebilir. Virüsler, telefon hafızasının dolması, açık uygulamalar gibi pek çok durum telefonu yavaşlatabilir. Telefonunuzda yapacağınız ayarlamalar ile telefonunuzun hızını arttırabilirsiniz.

1-) Gereksiz Dosyaları Temizleyin

Telefonların belirli depolama hafızaları vardır. Depolama hafızasının sınırına yaklaştıkça telefonda yavaşlamalar meydana gelebilir. İşiniz yaramayan, uzun zamandır kullanmadığınız ve kullanmayacağınız dosyaları, uygulamaları, oyunları telefonunuzdan temizleyebilirsiniz.

2-) Virüs Taraması Yapın

Cihazda her ne kadar fazla özen gösterseniz dahi belirli açıklardan telefonunuza virüs bulaşabilir. Güvenilir virüs programlarını indirip virüs temizliği yapmak telefon hızını arttırabilir

3-) Yazılımınızı Güncel Tutun

İşletim sistemi tarafından belirli zaman aralıklarında telefonlarınızda güncellemeler gelecektir. Bu güncellemeleri zamanında yaparak hem virüslere karşı güvenlik tedbiri alabilir hem de telefonunuzun güncelliğini koruyabilirsiniz.

4-) Arka Planda Uygulama Çalıştırmayın

Uygulamalardan çıkış yaptığınız aman uygulamaları kapatın. Uygulamalar arka planda açık olduğu zaman hem telefonun şarjının hızla tükenmesine sebebiyet verecek hem de cihazında takılmalara, kasılmalara neden olacaktır.

5-) Cihazınızı Sıfırlayabilirsiniz

Telefonunuzu fabrika ayarlarına çevirebilirsiniz. Bu durumda telefondaki tüm dosyalar silinecek ve yavaşlamasına neden olan etkenlerden pek çoğu ortadan kalacaktır. Fabrika ayarlarına dönmeden önce yedeklemeyi yapmayı unutmayın.

*Bu adımları uyguladıktan sonra telefonunuzda önceki haline kıyasla hızlanma meydana gelecektir. Elbette zaman geçtikçe telefonlar bazı ihtiyaçlara cevap veremeyebilir, bazı uygulamaları çalıştırmada zorluk yaşayabilir. Yukarıdaki aşamaları uygulayarak telefonunuzun kullanım süresini uzatabilirsiniz.

Başa dön tuşu