Yaşam

Türk kahvesini çoğu kişi yanlış pişiriyor! Bol köpüklü kahvenin sırrı olan 35 saniye ve soğuk su püf noktası

Bol köpüklü Türk kahvesi içmek isteyenler hazır olun! Bu püf noktalarıyla birlikte artık burnunuzdan kokusu, ağzınızdan tadı gitmeyecek bir kahve yapacaksınız. İçenlerin tadına doyamayacağı doğru Türk kahvesi yapılışının sırlarını merak ediyorsanız okumaya devam edin.

Türk kahvesi günümüzde en sevilen ve en çok içilen kahveler arasında yer alıyor. Kahvesine göre tadının farklı olduğu bu kahve çeşidinin yapılışı da bir o kadar önemli. Bir türlü köpüklü kahveyi tutturamıyorum diyorsanız, bu püf noktaları sizler için hazırladık. Doğru Türk kahvesi yapılışıyla birlikte artık bol köpüklü, tadına doyamayacağınız kahveler yapacaksınız. İşte o püf noktaları…

Bol köpüklü Türk kahvesi için ölçeklere dikkat

Köpüklü Türk kahvesi yapmak için ilk önce yeterli miktarda kahve ve su koymanız gerekmektedir. Bol köpüklü, lezzetli mi lezzetli Türk kahvesi için dikkat edilmesi gerekenler:

  • Bir fincan için her zaman iki çay kaşığı Türk kahvesi kullanın.
  • Az şekerli istiyorsanız yarım küp şeker, orta şekerli için 1 küp şeker, şekerli istiyorsanız 2 küp şeker kullanmanız gerekir.
  • Aynı zamanda kahvenin taze olması daha çok lezzetli ve köpüklü Türk kahvesi yapmanızı sağlayacaktı. Bayat kahveler Türk kahvesinin lezzetini ve kokusunu da değiştirecektir.

Soğuk su ve 35 saniye kuralı

Bol köpüklü Türk kahvesinin ölçeğinden sonra suyun klorlu olmaması da oldukça önemlidir. Bunun için içme suyunuzdan kullanmanız daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Türk kahvesi için soğuk su kullanmanız kahvenin daha köpüklü olmasını sağlayacaktır.

Soğuk suyun ardından cezvenize ekleyeceğiniz; kahve, şeker ve suyu 35 saniye boyunca iyice karıştırmanız gerekir. Bu 35 saniye karıştırma püf noktası Türk kahvesinin lezzetini arttıracak ve daha yumuşak bir lezzet sağlayacaktır. 35 saniye karıştırdıktan sonra cezvenizi ocağın üzerine alın ve kahve pişene kadar çok yavaş bir şekilde karıştırmaya devam edin. Yavaş yavaş karıştırmak kahvenin bol köpüklü olmasını sağlayacaktır. Kahveniz köpürdükten sonra hemen bir kaşık yardımıyla köpüğü fincanlara dağıtın, fazla köpürmesini beklemek, köpüğün kaçmasına sebebiyet verir.

 

 

Başa dön tuşu