Teknoloji

WhatsApp can sıkıcı bir problemi gideriyor!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp son dönemlerde çok sayıda yeni özelliği test aşamasına dahil etti. Her geçen gün yenilikleriyle kullanıcılarını şaşırtan platform, zaman zaman yeni fonksiyonlarla, bazen ise tasarımsal değişikliklerle gündeme geliyor. Şirketin son hamlesi ise durum sayfasıyla ilgili oldu…

Platformdaki yeni özellikleri erkenden kullanıcılara sızdırmasıyla tanınan WABetaInfo platformu, WhatsApp’ın durum ekranındaki değişikliğini ortaya çıkardı. Çok yakında Android, iOS ve masaüstü uygulamalarına gelecek yenilikle ilgili ilk ekran görüntüleri yayınlandı.

WhatsApp durumları bağlantı ön izlemesine sahip olacak

Meta şirketinin çatısı altında hizmet veren WhatsApp, durum özelliği için uzun süredir talep edilen bir özellik üzerinde çalışıyor. Şu anda geliştirme aşamasında olan yenilik, ne yazık ki henüz kullanıcılara sunulmuş durumda değil.

Whatsapp

WhatsApp durumlarına gelen yenilik, can sıkıcı bir problemi nihayet gidermeyi amaçlıyor. Şu anda platformun durum bölümünde bir bağlantı paylaştığımızda, yukarıdaki ekran görüntüsünün sol tarafında göründüğü şekilde, düz bir metin ile karşılaşıyoruz. Fakat şirket yakında gelecek güncelleme aracılığıyla bunu değiştirecek. Tıpkı kişisel sohbetlerde olduğu gibi, paylaşılan bağlantının ön izlemesi sade bir tasarımla görüntülenebilecek.

Şimdilik ilk aşamada olan yeni WhatsApp durum özelliği, yakında ilk olarak beta test kullanıcılarına sunulacak. Sonrasında ise nihayet tüm işletim sistemlerinde beklenen yenilikten faydalanabileceğiz. Şirketin bunu ilerleyen haftalarda teste tabi tutacağı tahmin ediliyor. Gelecek aylarda ise muhtemelen herkes tarafından kullanılabilecek.

Başa dön tuşu