Dizi / Film

Yargı’nın Savcı Pars’ı Mehmet Yılmaz Ak, kimden esinlendiğini açıkladı!

Yargı dizisinin Savcı Pars'ı Mehmet Yılmaz Ak'tan müthiş itiraf! Meğer Pars karakteri için o isimden etkilenmiş...

Yargı dizisinin Savcı Pars’ı Mehmet Yılmaz Ak’tan müthiş itiraf! Meğer o isimden etkilenmiş… Kanal D’nin sevilen dizisi Yargı, bu sezon reytinglerde zirveden düşmedi. Başrollerini Kaan Urgancıoğlu ile Pınar Deniz’in paylaştığı Yargı dizisinde, en sevilen karakterlerden biri de Pars Savcı.

Savcı Pars karakteriyle milyonların gönlüne taht kuran Mehmet Yılmaz Ak, bu rolün hakkını verdi. İzleyiciden tam not alan ünlü oyuncu, Savcı Pars karakteriyle ilgili kimsenin bilmediği bir itirafta bulundu. Meğer, başarılı oyuncu Pars karakterini canlandırırken eski polis olan babasından esinleniyormuş!

MEHMET YILMAZ AK, POLİS BABASINDAN ESİNLENİYORMUŞ

Yargı dizisine bu sezon çok sayıda ödül gitti. Dizinin Pars’ı Mehmet Yılmaz Ak da en iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi oldu. Yargı’nın en sevilen karakterlerinden Pars Savcı’ya hayat veren Ak, bu karakterin enerjisi ve ritmini babasından aldığını söyledi.

Ak, proje seçerken kendini zorlayacak karakterlerin olmasına dikkat ettiğini açıkladı. Pars karakteri için de şunları söyledi…

“Sema Ergenekon’un senaryosunu okuyunca gerçekten burada farklı bir şeyler olduğunu hissettim. Babamın da konuşma ritminde böyle keskin, yukarıdan, net şeyleri vardı. Konudan konuya geçerken bir garip hâlleri vardı babamın. Babam çok dürüst bir insandı ve dürüstlüğü yüzünden de pek sevilmezdi ama çok hassasiyeti olan da bir adamdı.”

1986, Diyarbakır doğumlu olan ünlü oyuncu meslek hayatına tiyatro yaparak başladı. İçerde, Çukur, Halka, Hakan: Muhafız, Ramo, Dudullu Postası, Fatma gibi projelerde rol aldı.

Başa dön tuşu