Ankara'daki teleferik sistemi süresiz olarak kapatıldı

Ankara'daki teleferik sistemi süresiz olarak kapatıldı

Başkent Ankara'da toplu taşıma hizmeti veren EGO Genel Müdürlüğü, teleferik hizmeti ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Teleferik hizmetinin süresiz olarak durdurulduğu ifade edilirken detaylar belli oldu.

Ankara'daki teleferik sistemi süresiz olarak kapatıldı - Ankara Büyükşehir Belediyesine (ABB) bağlı olarak hizmet veren EGO Genel Müdürlüğü, kentteki ulaşım hizmetini sağlamaya devam ediyor. EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile kentte teleferik hizmetinin süresiz durdurulduğu ifade edildi.

EGO Genel Müdürlüğü, Mimarlar Odasının 2013 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesine açtığı davada, 'imar planının iptaline' karar verilmesi sebebiyle yeni bir düzenleme yapılana dek teleferik işletmesinin kapatıldığını duyurdu.

ANKARA'DA TOPLU TAŞIMA HİZMETİ VEREN TELEFERİK SİSTEMİ "SÜRESİZ" OLARAK KAPATILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı kuruluş EGO Genel Müdürlüğü, Yenimahalle - Şentepe arasında toplu taşıma hizmeti sunan teleferik sisteminin Mimarlar Odasının 2013 yılında açtığı dava sonucunda süresiz olarak kapatıldığını bildirdi. EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Mimarlar Odası tarafından 2013'te Ankara Büyükşehir Belediyesine açılan dava sonuçlanmış olup mahkemenin 'imar planının iptaline' karar vermesi sebebiyle yeni bir düzenleme yapılana dek teleferik işletmemiz süresiz olarak kapatılmıştır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına ulaşım hizmetimiz, aynı güzergahta 271 numaralı hatta konulacak ek otobüs seferleri ile sürdürülecektir." denildi.

gmfyqhxwwaa6opd.jpeg

Söz konusu kararın ardından vatandaşların mağdur olmaması için 271 numaralı hat üzerinden teleferik güzergahlarında sefer düzenleneceği bildirildi.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.