Bakan Şimşek açıkladı! Programımızın olumlu sonuçları kredi derecelendirme kuruluşları kararlarına yansıyor

Bakan Şimşek açıkladı! Programımızın olumlu sonuçları kredi derecelendirme kuruluşları kararlarına yansıyor

Ülkemizde enflasyonla mücadele devam ederken konuyla ilgili çeşitli adımlar atılıyor. Bakan Şimşek atılan adımların olumlu sonuçlara doğurduğundan bahsederken ekonomik bir değerlendirmede bulundu.

Pandemi dönemi sonrası Türkiye'de enflasyonda hızlı bir yükseliş yaşandı. Enflasyonla mücadele devam ederken gerek Hazine ve Maliye Bakanlığı gerekse Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyonla mücadelede kararlı adımlar atıyor. Para sıklaştırma politikası devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uygulanan ekonomi programının olumlu sonuçlarının uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının kararlarına yansıdığını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesini değerlendirdi.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN KREDİ NOTU DEĞERLENDİRMESİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, resmi sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden bir açıklama yayımladı. Bakan Şimşek, "Standard and Poor's ülke kredi notumuzu 11 yılın ardından 1 kademe artırırken görünümü pozitif olarak korudu." ifadesine yer verirken "Programımızın olumlu sonuçları kredi derecelendirme kuruluşlarının kararlarına yansıyor.

bakan-simsek-acikladi-programimizin-olumlu-sonuclari-kredi-derecelendirme-kuruluslari-kararlarina-yansiyo.jpg

S&P ülke kredi notumuzu 11 yılın ardından 1 kademe artırırken görünümü pozitif olarak korudu.'' açıklamasına yer verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya devam eden Bakan Şimşek, ''S&P, Fitch ve Moody’s’in pozitif not görünümleri not artışlarının devamının habercisi. Güçlendirerek uygulamaya devam ettiğimiz programımızla ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız." diyerek sözlerini sonlandırdı. Enflasyon artışı sürerken yılın ikinci yarısında ise düşmesi bekleniyor.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.